Welkom aan boord van Eckerö Line!

Nieuw!

In het jaar 2018 hebben we nieuwe vertrektijden!

(Vanaf 3 januari) vertrekken we van Tallinn al vroeg om 06:00 uur en komen aan in Helsinki als eerste schip al om 08:15!

Vroeg in de ochtend vertrekken we elke dag, behalve zondag ochtend.

Aan boord van het vroege schip is het lekkere EckeröBuffet open – het ontbijt is immers de belangrijkste maaltijd van de dag!

We hebben ook een pakket samengesteld van het bootkaartje en het ontbijt tegen een super scherpe prijs; meer informatie hier.

Naast het vroege vertrek komen er ook avondreizen bij vanuit Helsinki, het schip dat om 21:40 vertrekt, zal elke dag reizigers naar Tallinn brengen, behalve zaterdag.

Eckerö Line is reeds meer dan 20 jaar actief op de lijn Tallinn-Helsinki; we bedienen deze lijn met de snelle en comfortabele ferry MS Finlandia.

De MS Finlandia heeft een capaciteit van 2.080 passagiers en 665 personenwagens; de ferry heeft 200 hutten, twee winkels, een business class lounge, een modern vergadercentrum en diverse bars en pubs, een buffetrestaurant, een groot café, gokautomaten en een speeltuin voor kinderen.

In de zomer kunnen de passagiers genieten van meer dan 400 zetels op het buitendek en natuurlijk van het mooie zeezicht!

De MS Finlandia is een comfortabele en mooie ferry en de 2,5 uur durende overtocht is dan ook snel voorbij!

Bekijk meer informatie over de ferry!

Vertrektijden

Vertrektijden van Helsinki: elke dag 09:00 en 15:15 en van zondag t/m vrijdag ook 21:40;
Vertrektijden van Tallinn: van maandag t/m zaterdag 06:00, elke dag 12:00 en 18:30:
Vertrektijden in het Engels vindt u hier.

Dagcruises

Onze vertrektijden bieden een ideale mogelijkheid om Tallinn en Helsinki te bezoeken ook al is het maar voor één dag!

Een dagcruise van Helsinki naar Tallinn vertrekt elke dag om 09:00 van Helsinki, komt in Tallinn aan om 11:15 en keert terug naar Helsinki om 18:30. U zult ca 6,5 uur de tijd hebben om Tallinn te verkennen!

Hier kunt u een dagcruise van Helsinki naar Tallinn boeken.

Als u langer in Tallinn wilt verblijven, kunt u hier een hotelpakket boeken.

Het is eveneens mogelijk om voor een dag van Tallinn naar Helsinki te reizen:

Van maandag t/m zaterdag kan men gebruik maken van een ochtendcruise (van Tallinn om 06:00, retour van Helsinki om 15:15, tijd in Helsinki ca 6,5 uur);

Van maandag t/m vrijdag kan men gebruik maken van een lange dagcruise (van Tallinn om 06:00, retour van Helsinki om 21:40, tijd in Helsinki ca 12 uur);

Van zondag t/m vrijdag kan men gebruik maken van een dagcruise van een namiddag (van Tallinn om 12:00, retour van Helsinki om 21:40, tijd in Helsinki ca 6,5 uur).

Hier kunt u een dagcruise van Tallinn naar Helsinki boeken.

Als u langer in Helsinki wilt blijven, kunt u hier een hotelpakket boeken.

Havens

Onze haven in Tallinn is passagiersterminal A, die zich het dichtst bij het oude stadscentrum van Tallinn bevindt.
In Helsinki is de nieuwe T2 terminal in de West-haven (Länsisatama) onze haven.
In zowel de haven van Tallinn als Helsinki heeft de MS Finlandia de kortste afstand tussen de ferry en de terminal.

Welkom aan boord!


Onze ferry, de MS Finlandia

De MS Finlandia vaart onder Finse vlag

Onze ferry is het enige schip dat onder Finse vlag tussen Tallinn en Helsinki vaart; daarom hebben we van de ferry een drijvend Fins centrum gemaakt: we bieden voedsel aan uit de ongerepte natuur van Finland, het ontwerp van de ferry heeft een duidelijke Finse invloed en het entertainment wordt verzekerd door bekende Finse performers en entertainers.

Kwaliteit is onze prioriteit

We voldoen aan alle milieu- en veiligheidsvereisten en leggen een sterke focus op de kwaliteit van onze dienstverlening. Op basis van een onderzoek dat in 2014 door de internationale EPSI Rating Group werd gevoerd, kunnen we stellen dat de klanten de dienstverlening en de prijs-/kwaliteitsbalans van Eckerö als de beste beschouwen op de lijn Tallinn-Helsinki.

Informatiedesk van de ferry

De informatiedienst van de ferry bevindt zich op dek 6 van de ferry. Aan de informatiedesk kunt een hutticket kopen (als u dat nog niet vooraf heeft gedaan), kranten en tabakswaren aankopen en informatie vragen over Tallinn en Helsinki.

U kunt ook bijkomende informatie vragen over onze ferry – de MS Finlandia – en over het cruiseprogramma van de ferry.

Een streling voor uw smaakpapillen!

De trots van het schip is een buffetrestaurant voor 400 gasten met een ruime keuze aan seizoensgebonden Finse delicatessen van platteland, bos, zee en tuin. Het buffetrestaurant biedt een overvloedige keuze aan koude en warme schotels en desserts. Naast de overheerlijke maaltijden omvat de prijs van de buffetmaaltijd ook dranken – frisdranken en sappen, water, koffie, thee, bier, witte en rode wijn (wijn en bier worden niet bij het ontbijt geserveerd). Het café van de ferry telt twee verdiepingen en biedt een ruime keuze aan snacks, sandwiches en cakes, maar ook de bekende gehaktballen en grill-schotels. De speeltuin voor de kinderen bevindt zich naast het café, zodat u van een koffie kunt genieten terwijl de kinderen zich uitleven!

Zakenreizen

De ferry heeft ook een business class-optie, waarbij de ticketprijs het gebruik van de comfortabele en stille lounge omvat, naast snacks, vers fruit, koffie, thee, frisdranken, bier en wijn. De lounge beschikt over een snelle WiFi-verbinding.

De ferry heeft een conferentiecentrum met vergaderzalen voor 8 tot 110 personen en de koffietafels worden steeds aangevuld. Werken kan aangenaam zijn!

Entertainment en bars

Het grootste entertainmentcentrum van de ferry, Nosturi, biedt de mogelijkheid om te dansen op Finse en internationale muziek en te genieten van een fantastisch zeezicht. Onze bars Naissaar en Paja en de pubs Jätkasaari en Telakka zijn de ideale plaats om in een aangename sfeer te genieten van diverse dranken en een leuke tijd door te brengen! In de zomer voorzien we ook een bar op het buitendek met meer dan 400 zitplaatsen.

Winkelen aan boord

Er zijn twee winkels voorzien op de ferry. De POPUP-shop bevindt zich op dek 8. De keuze van de artikelen varieert constant, maar u kunt hier altijd terecht voor souvenirs en geschenken voor uw familie. De grote Eckerö-markt op dek 6 biedt een ruime keuze aan parfums en cosmetica tegen betaalbare zeeprijzen, naast snoepgoed en dranken voor ieders smaak.

Hutten

Hoewel een hut niet absoluut noodzakelijk is voor een reis van 2,5 uur, is het toch aan te bevelen een hut te boeken als u met kinderen reist of als u tijdens de overtocht wilt uitrusten – een hut is een comfortabele privéplaats waar u uw bagage kunt bewaren en kunt ontsnappen aan de bedrijvigheid van de ferry of gewoon een dutje kunt doen. U kunt een hut met of zonder raam kiezen; alle hutten beschikken over een afzonderlijk toilet en douche en over bedden voor twee tot vier personen.